Обладнання
і витратні
матеріали для
офтальмології


  • ПРЕДСТАВЛЯЕМ СИСТЕМУ WHITESTAR Signature с флюидикой FUSION

    Система WHITESTAR Signature — это больше чем самая последняя фако-технология — это абсолютно новая хирургическая платформа. Она представляет прорыв в технологии безопасного и легкого удаления хрусталика, до сих пор, не доступной катарактальным хирургам.


  • Настоящая персонализированная система лазерной коррекции зрения

    Превосходный послеоперационный результат, которому вы можете доверять. Технология CustomVue - это будущее лазерной коррекции зрения. Широкий выбор программ лечения и коррекции на основе анализа волнового фронта. Результаты превышающие 20/20. Абсолютное доверие у удовлетворенность пациентов.


  • Лидер в инновационных технологиях

    Создание роговичного лоскута с высочайшей точностью. Две инновационные платформы - инновационная платформа iFS и проверенная временем технология FS. Абсолютная безопасность процедуры и высокая скорость - значительно улучшают ваш хирургический опыт. Расширенное клиническое применение.

Точна фотодеструкція

2011-03-19 21:45:18

Введення у точну фотодеструкцію

Фотодеструктивний лазер Nd: YAG - це важлива частина сучасної офтальмології. В основному фотодеструктори використовуються для задньої капсулотомії. Фотодеструктори - це лазерні «скальпелі», які здатні гарантувати акуратну і точну хірургію на тонких очних структурах.

У певний момент своєї кар'єри більшість офтальмологів купують фотодеструктор і хочуть розуміти різницю між моделями та виробниками. Такі характеристики як дизайн системи, зручності роботи, ефективність лазера і якість дуже відрізняються, тому їх слід уважно оцінити перед якоюсь інвестицією в техніку YAG. Ця стаття призначена для роз'яснення (без технічного жаргону) основних п'яти аспектів, які слід взяти до уваги під час процесу вибору. Вони включають:
  • Ефективність лазера
  • Ефективність щілинної лампи
  • Дизайн системи
  • Гарантія та обслуговування
  • Виробник

Робота лазера

Для високої ефективності і мінімізації ризику побічних ефектів, фотодеструктор повинен працювати згідно специфікацій. Найкритичніші аспекти роботи лазера включають оптичний пробій, надійність і довговічність.

Оптичний пробій малої енергії
Оптичний пробій призводить до іскри плазми і подальшої ударної хвилі, яка надсікає капсулу або райдужку. Фотодеструкція повинна досягати оптичний пробій малою енергією.
Пробій при малих енергіях може бути досягнутий за допомогою індивідуально розробленого резонатора лазера, що оптимізований для вироблення ультра дзвоноподібного імпульсу. Лазер повинен виробляти короткий імпульс не більше 4 наносекунд з високою піковою енергією.

Швидкий час збільшення пульсу є ще одним компонентом ефективності лазера. Це дозволяє енергії досягати порога оптичного пробою і утворювати щільну плазмову кулю з меншою провідністю і втратами енергії в оточуючих тканинах.

Разом, високоенергетичний ультра дзвоноподібний імпульс і швидке його підвищення призводять до утворення плазми і надрізів тканини при малій енергії, що безпечніше і дає більше можливості точного лікування.

Лікування малою енергією

Фотодеструкція, що дружня до кришталику

Важливість оптичного пробою при малих енергіях не може бути надто підкреслена з кількох причин:

  •  Силіконові й акрилові кришталики вкрай чутливі до появи рубців і вимагають малої енергії.
  • Імплантовані контактні лінзи (ICL) і факічні AC ІОЛ вимагають акуратно виміряних периферичних ірідотомій для того, щоб уникнути монокулярной диплопії.
  • Рефракційні кришталики, що включають акомодаційні та мультифокальні кришталики, вимагають дуже точної капсулотоміі для утримування ідеального центрування і розташування.

Надійність та довговічність

Ще одним важливим фактором, який не варто упускати є простій щодо терміну служби лазера. Тип матеріалу лазерного затвору, який використовується в YAG лазерному резонаторі, має великий вплив на надійність та довговічність системи.

Лазерний затвор - це оптичний компонент, який використовується для перекриття енергії, щоб генерувати короткий високопіковий імпульс енергії. Високоякісні та надійні лазери YAG використовують твердотільні лазерні затвори, що містять кристал для перекриття енергії. Існують інші матеріали для лазерного затвору, які менш дорогі, такі як ацетатна фарба - рідка фарба, що зважена в пластиковій матриці. Однак, такі нетвердотільні лазерні затвори можуть швидко руйнуватися при неідеальних умовах середовища, таких як висока температура і вологість.

При розпаді нетвердотільного лазерного затвору, швидше за все в лазерній системі почнуться збої у вигляді коротких і неправильних імпульсів, буде необхідна висока енергія для досягнення оптичного пробою, що, у підсумку, призведе до менш ефективного надрізу тканин, а також повільного і складного виконання точного лікування. У порівнянні з цим, твердотільний лазерний затвор забезпечує більш тривалу службу лазерного резонатора, надаючи сотні тисяч імпульсів в широкому діапазоні робочих умов з незначним простоєм.

Ефективність щілинної лампи

Якість мікроскопа щілинної лампи фотодеструктора, фокусуючий механізм і задній офсетний контроль дуже важливі для виконання ефективного і точного лікування.

Система точного фокусування

Фокус на задній капсулі є важливим для запобігання рубцювання ІОЛ. Системи з двома точками фокусування, де два прицільних променя сходяться в фокальній площині, є найточнішими при зазначенні правильного фокусу лазера і щілинної лампи. Це завдяки тому, що проста система з двома фокусними точками дозволяє оператору бачити розділ двох променів, що свідчить про розфокусування навіть при найменшому русі щілинної лампи.

У порівнянні з цим, чотирьох-точкова і багато інших фокусних систем вимагають значного зсуву позиції щілинної лампи, поки оператор зможе розглянути поділ прицільних променів. Менш точний приціл можна компенсувати, використовуючи більше потужності і створюючи більшу плазму в оці пацієнта, але це також збільшує ризик рубцювання кришталика та інших небажаних наслідків.

Оптична система щілинної лампи
Якість та дизайн оптики щілинної лампи важливі при виборі лазера YAG. Щілинні лампи з оптикою Галілея, що сходиться, надають більш природний стереоскопічний огляд, що означає для очей лікаря операцію без втоми. Окуляри також відіграють важливу роль в оглядових можливостях щілинної лампи - більший діаметр окуляра дає більш широке поле огляду цільової області.

Заднє офсетне регулювання

Задній офсет використовується для виставлення відстані між фокальною площиною і положенням плазмової кулі. Оскільки плазмова куля створює ударну хвилю, яка повертається до джерела лазера, його ідеальне розташування - «задній офсет» від цільової тканини для надрізу. Для того, щоб надавати точне лікування і уникати побічних ефектів, таких як рубцювання ІОЛ, лазерна система повинна надавати набір офсетних налаштувань. Найкраща розробка - це змінне регулювання заднього офсету, що дозволяє найточніше регулювати плазмову кулю і надавати лікарю повний контроль.

Деякі виробники пропонують передній офсет, який розміщує плазму перед фокальною площиною, що з їх точки зору корисно для змітання осаду на поверхні передньої лінзи або передніх ріжучих мембран. Насправді, будь-яке автоматичне позиціонування плазми далі, ніж фокальна площина, представляє ризик. Більш прийнятний підхід полягає у використанні більш точного лазера, який виробляє більше мало-енергетичної плазми, і виставляє передній офсет на нуль, щоб користувач бачив точне положення в фокусі, де створюється плазмова куля.

Дизайн системи

При оцінці дизайну системи та якості виробництва, корисно оцінювати функціональність кожного з управлінь, а також розглянути, наскільки гнучка система з точки зору портативності і можливості оновлення.

Спрощена траекторія променю
Спрощена траекторія променя зменшує ризик оптичного відхилення. Інтегровані лазерні системи YAG включають тільки дзеркало,що відбиває, це змушує промінь проходити меншу дистанцію, і призводить до більш стабільного, надійного та постійного отримання енергії.

Зовнішний вигляд та естетика

На сьогодні зовнішній вигляд і загальна естетика грають важливу роль, оскільки пацієнт очікує, що його лікуватимуть складними і сучасними технологіями.

Ергономіка
Ергономіка системи - її розмір, розмір стола, віддаленість управління, розміщення кабелю, простір для ніг і робоча відстань - диктують комфорт пацієнта і лікаря. Багато фотодеструкторів претендують на ергономіку дизайну, а проте, дуже важливо оцінити ці особливості дизайну з точки зору зручності користування, комфорту пацієнта і лікаря, а також доступності управління, дисплея і робочої відстані. Керуючі елементи лазера, як офсет енергії і задній офсет, повинні бути легкодоступні, і в ідеалі знаходяться перед користувачем. Вони повинні бути зручно розташовані, незалежно від того, користувач правша або лівша.

Панель дисплея також повинна зручно розташовуватися в центрі, або ж у випадку пульта дистанційного керування, пересуватися вправо або вліво від системи. Менш бажаний дизайн системи - це кнопки безпосередньо на щілинний лампі, що може повністю вивести її з фокуса при натисканні кнопки.

Здатність системи підходити користувачеві і зокрема пацієнтові, часто може бути проблемою. Через те що пацієнти бувають настільки різними, лазер YAG має великий простір для ніг і підборідник, що легко регулюється.


Постійні різноманітні настройки дозволяють точно налаштувати прибор.

Майже у всіх випадках необхідний і пересувний столик, що покращує загальну ергономіку системи, а також дозволяє більше регулювати висоту. І нарешті, кабелі та з'єднувачі не повинні бути на виду, щоб схвильований пацієнт не схопив їх випадково, від'єднавши прилад під час процедури.

Настройки параметрів, що постійно варіюються


У деяких системах YAG для регулювання енергетичного і заднього офсету є тільки поетапне регулювання з фіксованим позиціями. Це не дозволяє користувачеві точно регулювати настройки параметрів, що, можливо, призведе до дуже малої або високої енергії. Рішенням є постійно змінний енергетичний і задній офсет, які надають оптимальну гнучкість. Користувач встановлює параметри, вказуючи точний рівень і позицію плазми для більш ефективної та безпечної фотодеструкції.

Портативність

Більшості офтальмологів потрібна одна лазерна система, яка може подорожувати з ними в різні місця. Жорсткий дизайн і компоненти повинні гарантувати, що лазер буде безпечно і легко упакований, розпакований і зібраний без допомоги спеціального техніка.

Частота

Хороший фотодеструктор повинен мати високу швидкість видачі, що вимірюється в герцах (Hz), тобто кількість імпульсів у секунду. Для того, щоб помірно швидко закінчити вплив і працювати в місці, комфортному для пацієнта, рекомендується використовувати YAG лазер з частотою як мінімум 2 Hz.

Комбінований дизайн YAG і зеленого лазера

Кілька виробників пропонують комбінацію фотодеструктора YAG і зеленого фотокоагуляційного лазера. Ці системи дозволяють використовувати одну щілинну лампу як для фотодеструкції, так і фотокоагуляції. Найбільшою проблемою дизайну для комбінованих систем є те, що більшість поширених процедур YAG проходять в передній камері ока, в той час як більшість процедур зеленим лазером працюють з сітківкою ззаду. Це унікальне завдання розробити щілинну лампу, яка буде працювати як для переднього, так і заднього сегмента ока одночасно. Найчастіше результатом є компроміси, які пропонують скоріше «менше», ніж «більше».
При розгляді комбінованих систем, слід задати такі питання:

  • Це «тостер», що робить кілька речей, але ні одна не робиться добре?
  •  Чи є у нього кращий передній огляд і фокусування?
  • Чи є у нього найкращий задній і периферичний огляд?
  • Робочі дистанції і ергономіка настільки ж добрі, як і в окремих системах?

Аксесуари

Аксесуари важливі для задоволення нинішніх і майбутніх потреб, а також можуть значно збільшити гнучкість лазерного фотодеструктора YAG. Мінімальний набір аксесуарів повинен включати, але не обмежуватися:

  • Лазерні лінзи
  • Адаптер для відеокамери
  • 35-мм адаптер для фотокамери
  • Спостережна труба
  • Переносний кейс
  • Захисні окуляри

При розгляді щілинної лампи, слід підбирати відповідний тонометр для щілинної лампи YAG, який дозволяє системі працювати як для діагностики, так і для лікування.

Гарантія та післяпродажна підтримка

Гарантія та післяпродажна підтримка повинні враховувати при купівлі лазера

Однорічна гарантія на запчастини і роботу є стандартною для базового медичного обладнання, включаючи лазери. У той час, як кращі виробники пропонують більш тривалу гарантію, найкращі компанії будуть відділяти найдорожчий і технологічний компонент - лазерний резонатор - за допомогою продовженої гарантії. Також важливо враховувати вартість гарантії, яка включена в ціну покупки лазера. Один виробник може пропонувати хорошу ціну, але прочитавши дрібну приписку, ви зрозумієте, що умови гарантії відрізняються від більш дорогого лазера в гіршу сторону.

Важливо пам'ятати, що гарантія має сенс при дотриманні умов. Швидке, високоякісне післяпродажне обслуговування буде підтримувати оптимальні робочі здібності і обмежувати час простою системи. Важливі моменти:

  • Репутація виробника серед клієнтів
  • Територіальна близькість сервіс-інженера, який обслуговує лазер
  • Обіцяний час відповіді
  • Наявність запасних деталей
  • Сервіс центр і технічна підтримка за інженером

Виробник

Покупка лазера - це рішення працювати з компанією для корисного життя системи, зазвичай 7-10 років. З цієї причини важливо уважно вибирати партнера.

Оскільки лазери є високоспеціалізованими пристроями, більшість офтальмологів і адміністраторів лікарень вирішують купувати їх у спеціалізованих лазерних компаніях. Виробники дуже відрізняються один від одного, але найкраще устаткування у компаній, сконцентрованих на офтальмології, і тих, які намагаються працювати над розвитком лазера та інших приладів. Такі виробники регулярно оновлюють дизайн, грунтуючись на думці лікаря

Найчастіше, рекомендації - це найкращий спосіб дізнатися про репутацію виробника. Майбутній покупець повинен завжди запитувати продавця про список власників лазера, з якими можна зв'язатися і обговорити їхній досвід.

Фінансова стабільність виробника також важлива при виборі лазера. Виходячи з того, що термін роботи лазера становить 7-10 років, важливо бути впевненими, що лазерна компанія буде працювати так само довго, як і лазер.

Про Ellex

Ellex вперше розробила свій високоефективний офтальмологічний лазер в 1985, і сьогодні це єдиний виробник, який сконцентрований виключно на ринку офтальмології. Ellex виробляє і продає повну лінію твердотільних лазерних систем для лікування катаракти, пацієнтів з глаукомою або проблемами сітківки. Загалом, по всьому світу використовується більше 10,000 лазерів Ellex.

Бачення Ellex - бути лідером серед лазерних брендів, яким користуються офтальмологи для боротьби зі сліпотою. Таке бачення підкреслюється сильною світовою присутністю, кількістю регіональних сервіс-центрів і підтримки продажів, що постійно зростають, а також єдиним брендовим ім'ям, яке представляє компанію та її продукти.

Продажа квартиры


ВИРОБНИКИ
TecnisCompactSciCanBiaver VisitecA
2024.ТОВ "ДП "Техномед Україна"
Київ, Орловська 8/1, 3й поверх
Work.ua — наш партнер
УКРАЇНСЬКИЙ ОФТАЛЬМОЛОГІЧНИЙ ПОРТАЛ | ДОСТОВІРНО ПРО ОЧІ ТА ЗІР


Всі права на інформацію належать ТОВ "ДП "Техномед Україна".
Використання інформації можливо виключно з письмового дозволу власника та з посиланням на дане джерело.