Обладнання
і витратні
матеріали для
офтальмології


  • ПРЕДСТАВЛЯЕМ СИСТЕМУ WHITESTAR Signature с флюидикой FUSION

    Система WHITESTAR Signature — это больше чем самая последняя фако-технология — это абсолютно новая хирургическая платформа. Она представляет прорыв в технологии безопасного и легкого удаления хрусталика, до сих пор, не доступной катарактальным хирургам.


  • Настоящая персонализированная система лазерной коррекции зрения

    Превосходный послеоперационный результат, которому вы можете доверять. Технология CustomVue - это будущее лазерной коррекции зрения. Широкий выбор программ лечения и коррекции на основе анализа волнового фронта. Результаты превышающие 20/20. Абсолютное доверие у удовлетворенность пациентов.


  • Лидер в инновационных технологиях

    Создание роговичного лоскута с высочайшей точностью. Две инновационные платформы - инновационная платформа iFS и проверенная временем технология FS. Абсолютная безопасность процедуры и высокая скорость - значительно улучшают ваш хирургический опыт. Расширенное клиническое применение.

Віскоеластичні розчини, які забезпечують процедурний контроль і ендотеліальний захист клітин

2013-04-10 11:19:35

Автор: John F. Gillis, MD

Спеціально для Ophthalmology Times

 

Офтальмологічні віскоеластичні розчини, які забезпечують процедурний контроль і ендотеліальний захист клітин

 

Charlotte, NC - Завдяки своїй універсальності 2.3% гіалуронату натрію (Healon 5, Abbott Medical Optics [AMO]), я використовував цей офтальмологічний віскоеластіческій розчин протягом останніх 5 років. Він унікальний тим, що дозволяє хірургу контролювати поведінку віскоеластіка шляхом регулювання швидкості потоку рідини при аспірації. При невеликій швидкості потоку рідини він діє як сполучний агент для підтримки передньої камери ока; при великій швидкості, він діє як дисперсний агент для захисту ендотеліальних клітин під час факоемульсифікації.

Зв'язуючі властивості віскоеластика дозволяють створювати простір, переміщати тканину, підтримувати підвищений тиск в передній камері ока, а також забезпечувати добру видимість, у той час як дисперсні властивості речовини дозволяють йому залишатися в передній камері ока під час факоемульсифікації, захищаючи при цьому ендотелій.

У моїй практиці Healon 5 краще утримувався в передній камері ока, ніж будь-який інший віскоеластичний розчин, і його можна було легко видалити. Після використання 2.3% гіалуронату натрію ніколи не було різкого стрибка тиску. При імплантації торичних або мультифокальних інтраокулярних лінз я використовую як 1% гіалуронат натрію (Healon, AMO), так і 2.3% гіалуронат натрію (Healon 5, AMO). Застосовую техніку «soft-shell», де вводжу 1% гіалуронат натрію по центру передньої капсули для того, щоб забезпечити великий капсулорексіс. При гарній видимості і використанні стандартного імплантату я волію використовувати тільки 2.3% гіалуронат натрію.

Хірургічний метод

У більшості випадків я роблю 3 мм розріз в темпоральній області на лімбі. Я використовую безпечне лезо товщиною 350 мкм для початкового розрізу. Потім я використовую лезо-розшаровувач для 2 мм рогівкового розрізу. Такий підхід є астигматично нейтральним.

Після дисекції за допомогою леза-розшаровувача  я роблю розріз під кутом приблизно 90˚ від темпоральної області, або нижче на лівому оці, або вище на правому.

Наповнюю 2.3% гіалуронат натрію передню камеру ока на ¾, потім вводжу 2,75-мм кератом і починаю капсулорексіс за допомогою зігнутої голки-цистотома і закінчую процедуру за допомогою хірургічного пінцета. Після цього проводжу гідродисекцію збалансованим сольовим розчином. Повертаю ядро з допомогою гачка і лопаточки для циклодіаліза, проводжу техніку захоплення і розділу факоемульсифікацією і при необхідності використовую щипці. Факоемульсифікація проводиться поділом ядра на площині райдужки на чотири квадранти.

Використовуючи 2.3% гіалуронат натрію немає необхідності повторно наповнювати передню камеру ока або середину райдужної оболонки додатковим віскоеластичним розчином, оскільки він залишається на місці, захищаючи при цьому ендотелій. Після видалення ядра і коркового чищення я використовую 2.3% гіалуронат натрію для завантаження в інжектор лінзи, і наповнюю капсульний мішок. Зазвичай я використовую однокомпонентні акрилові ІОЛ, іноді трикомпонентні ІОЛ.

Я виявив, що 2.3% гіалуронат натрію забезпечує кращий контроль під час введення, ніж інші віскоеластики. Він підтримує стабільним капсульний мішок і дозволяє м'яко розкрити не акрилові інтракокулярние лінзи. Він дозволяє легко розмістити лінзу і м'яко пересувати її в капсульному мішку. Силіконові і акрилові лінзи залишаються підвішеними і дозволяють легко видалити 2.3% гіалуронат натрію із задньої частини мішка після остаточного розміщення інтраокулярних лінз.

Крім того, 2.3% гіалуронат натрію компенсує позитивний тиск і зводить до мінімуму ризик розвитку неглибокої передньої камери ока. У дослідженні, проведеному Хольцер і його колегами, 2.3% гіалуронат натрію (Healon 5, AMO) має найменший рівень загибелі клітин (-6.2%) у порівнянні з 1.4% гіалуронат натрію (Healon, GV, AMO) (-10.9%), 4 % хондроітинсульфата натрію -3% гіалуронат натрію (Viscoat, Alcon Laboratories) (-15.4%) і 2% гідроксипропілметилцелюлоза (OcuCoat, Bausch + Lomb) (-16.7%).

Також 2.3% гіалуронат натрію особливо корисний при оперуванні пацієнтів, які приймали тамсулозин (Flomax, Boehringer Ingelheim). Навіть одна доза тамсулозину може призвести до поганого розширення і звуження зіниці, а також інтраопераційного синдрому м'якої райдужної оболонки ока. Віскоеластичний розчин дає максимальну видимість м'яко відкриваючи зіницю і надаючи 1-2мм додаткового розкриття. Що є ключем успішної хірургії. При проведенні техніки розділу та  захоплення 2.3% гіалуронат натрію відкриває хірургам край з максимальною видимістю.

Складні випадки 

У складних випадках 2.3% гіалуронат натрію надає необхідну стабільність. В останньому випадку, після гідродіссекціі задня капсула мала ідеально круглий 1.5 мм дефект, який був захищений 2.3% гіалуронат натрію, при цьому було проведено до кінця видалення ядра і коркову чистку. Віскоеластік захищав отвір і при цьому не було потреби у вітректоміі, допускаючи введення торичної інтраокулярної лінзи в капсульний мішок. У складних випадках, коли задня капсула піддається ризику, 2.3% гіалуронат натрію забезпечує максимальний захист і стабільність. Фрагменти мають менший ризик бути загубленими в задній частині

В цілому, 2.3% гіалуронат натрію поєднує переваги когезивного і дисперсного агента. Він забезпечує кращий ендотеліальний захист клітин, ніж дисперсний агент. Він відокремлює тканини під час факоемульсифікації, і є пом'якшувальною підкладкою для тканин райдужної оболонки ока, а також допомагає зменшити ризик її випадіння. Крім того, він допомагає контролювати розкриття та розміщення інтраокулярної лінзи.

При використанні 2.3% гіалуронат натрію (Healon 5, AMO) хірургам потрібно лише трохи змінити свою техніку (зменшити потік і зменшити вакуум для утримання розчину в оці). Зміни дійсно цьго варті.

Стаття надрукована в журналі Ophthalmology Times 15.08.2010

Продажа квартиры


ВИРОБНИКИ
ASciCanCompactBiaver VisitecTecnis
2024.ТОВ "ДП "Техномед Україна"
Київ, Орловська 8/1, 3й поверх
Work.ua — наш партнер
УКРАЇНСЬКИЙ ОФТАЛЬМОЛОГІЧНИЙ ПОРТАЛ | ДОСТОВІРНО ПРО ОЧІ ТА ЗІР


Всі права на інформацію належать ТОВ "ДП "Техномед Україна".
Використання інформації можливо виключно з письмового дозволу власника та з посиланням на дане джерело.